Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Merle Einola retseptid Banaanismuuti KAK ehk kapsas - kurk peidus
2 banaani
3-4 külmutatud või värsket maasikat (vaarikaid, mustikaid või teisi marju)
peotäis tükeldatud peakapsa lehti (sobib ka salatileht, spinat)
2 kurgiviilu
150 ml vedelikku ( 50 ml kookospiima/mandlipiima + 100 ml vett  või naturaalset õunamahla)
võib lisada ka ainult vett 
 
 Soovi korral lisada leotatud toortatart 1 spl, chia seemneid vms seemneid.
 
Pane kõik koostisosad blendrisse ja blenderda smuutiks. 
Mmmm, naudi mõnuga! 😊
 
 Idandatud toortatra trühvlid datlitest
250 gr kuivatatud datleid
250 gr  eelnevalt vees leotatud datleid (leota 2 tundi)
100 gr kuivatatud musti ploome
100 -150 gr leotatud (2-3 tundi) või idandatud toortatart
100 gr eelnevalt vees leotatud kuivatatud aprikoose 
 
Purusta datlid ja kuivatatud ploomid blendris või aja läbi hakklihamasina. Lisa leotatud toortatar ja väikesteks tükkideks lõigatud aprikoosid. Mudi mass kätega ühtlaseks. Nüüd on põhimass valmis ja saad hakata tegema erinevaid trühvelid. 
 
a) Kookostrühvlid
Lisa põhimassile kookoshelbeid ja mudi käte vahel ühtlaseks. Veereta kookoshelvestes. 
 
b) Pähkli-seemnetrühvlid
Lisa põhimassile tükeldatud pähkleid, mandleid, seesamiseemneid vms. Veereta seesamiseemnetes.
 
c) Toorjuustutrühvlid
Lisa põhimassile toorjuustu ja kakaopulbrit. Veereta kakaopulbris. 
 
Enne trühvlite valmistamist võib valmis trühvlimassi panna külmkappi veidi tahenema. 
Valmis trühvlid pane väikestesse trühvlipaberitesse. Valmis trühvlid säilivad külmkapis 5-6- päeva.
 Kui soovid trühvleid  pikemalt säilitada, pane trühvlid sügavkülmikusse ja enne söömist sulata üles. 
 
Head suhkruvaba maiustamist! 😊
 
Silmanägemise salat
50 g kuivatatud aprikoose
500 gr porgandeid
1 spl mett
100 -150  ml vett 
jõhvikaid, pohli või punaseid sõstraid toorena (sobib ka külmutatud marjadena)
 
Puhasta ja riivi porgand. Leota kuivatatud aprikoose 2-3 tundi vees. Tükelda aprikoosid. Lahusta mesi leige veega ja vala salatile. Salatisse võid kasutada ära ka magusa aprikooside leotusvee, sel juhul vajad meevett vähem. Pudista saltisse  punased marjad. Sega veelkord. 
Head isu! 
 
Kõike head,
 
-- 
Merle Einola 
MTÜ Roheliselt Värske Elu

GSM +372 5566 7906
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.