Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Tallinna loomaaia tiiger Pootsman ja ansambel Karavan ootavad õpilastelt luuletusi, mis sobiksid Karavani uue tiigrilaulu tekstiks. Osa võivad võtta kõik ja piiranguid pole rohkem, kui et aega on kuni suvevaheaja alguseni ja luuletuse teema on "Tiiger".
"Mõtlesime, et kui lapsed kirjutaksid hulgaliselt luuletusi, siis parematest luuletustest valime välja kas ühe või mitu ja teeme uue tiigrilaulu," ütles ansambel Karavani hing ja mootor Karl Madis. "Võib-olla saab ühest luuletusest salmi, teisest refrääni ja kolmandast C-osa, aga see kõik selgub siis, kui lapsed on aktiivselt osa võtnud."
 
Tekstid tuleks saata aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. märksõnaga "Tiigrilaul".
 
Ansambel Karavani ettevõtmine on üks osa heategevuskampaaniast, mille abil ehitatakse Tallinna loomaaeda tiigrite loodusliku kodu laadne hiigelaedik – Tiigriorg. Loomaaia direktori Tiit Marani kinnitusel kujutab Tiigriorg endast väga suurt ala, mis jääb praegusest tiigripuurist tiikide poole ning elevandimajast kängurute poole. Piirkond külgneb vahetult projekteerimisel oleva Kagu-Aasia troopilise vihmametsa majaga. Viimasesse plaanitud kohvikus saavad külastajad tiigrit ka läbi klaasakna uudistada.
 
Kavandatav Tiigriorg seotakse juba olemasoleva amuuri leopardi aedikuga. Direktor Marani sõnul on tulevikus plaanis välja arendada ka kurgede ja hiidmerikotkaste alad. 
 
Kuni Tiigrioru valmimiseni elab amuuri tiiger aga vanas laohoones, mis ei paku kaugeltki loomväärseid tingimusi. Kui ninasarvikud välja jätta, on tiigrist viimase saja aasta jooksul saanud kõige drastilisemalt hääbuv liik. Tiigrite arvukus on vähenenud rohkem kui 20 korda, levila on ahenenud aga veelgi suuremal määral. 
Kui kavandatav Tiigriorg muutub tõeliseks tiigrite saatkonnaks Eestis, saab ka Tallinna loomaaed anda oma panuse selle ülimalt ohustatud liigi alalhoidu.
 
PARIMAID OOTAVAD KA KINGITUSED! 
 
Teravat sulge ja riimuvaid värsse soovides
 
Veronika Padar 
Tallinna Loomaia Sõprade Selts 
 
Teate edastas: 
 
MediaMarketing 
5551 7551 
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.