Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Toetame Pärnu linna kaasava eelarve ideed Forwardspace:  http://bit.ly/ForwardspaceKaasavEelarve  Vaata ka videot: https://www.facebook.com/ForwardspaceHUB/videos/1742086766118831/

Eelmisel aastal võitis konkursi kesklinna silla juurde ehitatud PumpTrack, mis läks noorte sportlaste hüvanguks. Arvan, et on hästi oluline linnale, et investeeritaks natukene rohkem ka noorte inimeste teadmistesse ja võimalustesse, et tulevikus oleks rohkem põnevaid töökohti ja, et mõne aasta pärast oleks linnas ka kohalikke noori, mitte ainult puhkavaid turiste. Forwardspace'i läbi on võimalik hiljem ka kõiki teisi hääletuses olevaid ideid toetada.

Pärnus koostöötamis-keskuses ehk Forwardspace HUB'is hakkavad toimuma erinevad turunduse, müügi, tehnoloogia ja juhtimisalased koolitused ning workshopid. Pärnusse tuuakse tuntumaid Start-up tegelasi nii Eestist, kui välismaalt ning neile, kel tekkinud Pärnus enda idee on meil ~35 renditavat töökohta, et ideed kasvõi 24/7 ellu viia. Üks linnuke on juba sidistanud, et üheks esimeseks suuremaks workshopiks saab kahe päevane Androidi ning iOS'i workshop, kuhu on võimalik kõigil osalema tulla, et enda esimene mobiiliäpp kohapeal valmis teha.

Ma usun, et see on üks tähtsamaid sündmusi Pärnu kogukonna arengu jaoks. Sellised koostöötamis-keskused töötavad Tallinnas (~10tk), Tartus (~2tk) ja ka Viljandis, ning kohalikud inimesed ei kujuta enam ettevõtlus keskkonda ilma selliste innovatsiooni keskusteta ettegi. Lisaks sellele on see äärmiselt oluline kolledžis ettevõtlust õppivate noorte jaoks, kuna iga aasta tuleb üle Eesti kokku noori Pärnusse õppima. Kurb tõsiasi on aga see, et kui noored lõpetavad õpingud lähevad nad Pärnust ära. See on ka üks probleem, mis on minu südamel, ma tahan Pärnu jääda aga võimalusi ei ole piisavalt enese teostuseks ning see kihutab ka mind maailma avastama. 
 
Pärnu on siiski nii mõnus ja kodune linn ja ainus mis siist puudub, mida tunnen mina ja mind ümbritsevad noored, on keskkond, mis inspireeriks ning aitaks kaasa ettevõtlusega alustamist. Selleks võtsime kokku Pärnu parimad noored pead ja teeme asja ära, sest kellegist peab innovatsioon algama. 

Kui sa ise pole Pärnu linna sisse registreeritud, kuid hoolid linna käekäigu pärast, siis me kogu Forwardspace meeskonnaga oleme mega tänulikud, kui leiate kasvõi 3 inimest, kes tutvuks meie ideega ning teeks lõpuks Pärnu linna jaoks kõige parema otsuse. ? 


 
 
Tuhat tänu ette
 
Agnes Talalaev