Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Alates 25. jaanuarist on Pärnu Muuseumis võimalik vaadata uut näitust “Tritsud, tukikas ja Miki Hiir. Lapsepõlv Pärnus”

 Lapsepõlv on eriline aeg iga lapse elus, mõnel on see pikem, teistel lühem, aga alati erakordselt mõjuv. Just lapsepõlves kujunevad põhilised moraalipõhimõtted, omandatakse suhtlemisoskus ning oma kultuuri iseärasused, millest täiskasvanud inimene hakkab igapäevaselt juhinduma. Selle ea mälestused – rõõmsad ja kurvad, soojust tekitavad, mõnikord ootamatud ja vahel piinlikudki – on alati meiega ning just need teevad meist selle, kes me oleme, kujundavad meie iseloomu, teevad meist isiksuse.

 

Näitus "Tritsud, tukikas ja Miki Hiir. Lapsepõlv Pärnus" eksponeerib eri ajastute pärnakate lapsepõlvemälestusi, lugusid ja põnevaid juhtumeid, mille sees põimuvad ajaloolised sündmused, selle suure maailma avastamine, oma vanemate olemasolu või nende puudumine, varased lahkumised. Osalejad, kelle seas on muusikuid, majandusteadlasi, ajakirjanikke, meditsiinitöötajaid, näitlejaid ja kunstnikke, jagavad meenutusi, pilte ja mänguasju oma lapsepõlvest. Iga meenutus on pühendatud ühele aastakümnele Pärnus, alustades 1890. aastatest ja lõpetades 1990. aastatega. Pärnu Muuseum toob esile ka põlvkondade erisusi Pärnu kontekstis ning proovib vastata küsimusele, mis oli tähtis meie esivanemate ja mis on tähtis tänapäeva laste lapsepõlves. Mis oli nende jaoks oluline, mida nad hindasid ja mis tegi neid õnnelikuks? Kui palju selles domineeris ning osales Pärnu linn ja selle ümbruskond?

 Näitusesaal koosneb kahest osast. Esimeses osas on endiste ja praeguste pärnakate lapsepõlvemälestused ja -pildid, isiklikud asjad,  eri ajastute museaalid ning ajaloolised pildid Pärnu lastest. Teine, tegevusruum on pühendatud mitmesugustele mängudele ja mänguasjadele – igaüks saab siin mängida keksu, lugeda lapsepõlveraamatuid ning tunda ennast lapsena.

 

Oled sa laps või täiskasvanu - sellel näitusel leiad kindlasti mängurõõmu!

 Näitus jääb avatuks 24. märtsini.

Kohtumiseni muuseumis,

Pärnu Muuseum
Aida 3
Pärnu, 80010
Telefon: +372 44 33 231
www.parnumuuseum.ee