Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

 Info Endla Teatri laste- ja noorteetenduste kohta.

LASTELE: seikluslik lastelavastus „Doktor Dolittle“

Doktor John Dolittle on auväärne ja lugupeetud arst, kõige targem mees oma kodulinnas. Varem seisid inimesed tunde järjekorras, et tema vastuvõtule saada. Aga nüüd on kõik teisiti, sest doktoril on üks veidrus ja linnaelanike meelest on see veidrus pisut üle piiri läinud. Doktor nimelt armastab väga loomi ja terve tema kodu on neid täis – sahvris elavad jänesed, klaveris valged hiired, arstikabinetis jalutab siga ning aiatiigis elab alligaator.

 Lavastaja: Oleg Titov (Ugala Teater)

Autor: Liis Aedmaa (Ugala Teater) dramatiseering Hugh Loftingi jutustustest

Osades: Tambet Seling, Ireen Kennik, Karin Tammaru, Priit Loog, Meelis Rämmeld, Lauri Mäesepp, Jane Napp, Nils Mattias Steinberg

 Etendused: 19. septembril, 9. ja 26. oktoobril, 2. 14. ja 23. novembril Endla Teatri Suures saalis.

Lisainfo: www.endla.ee/lavastused/doktor-dolittle

 NOORTELE: muusikal „Oliver Twist“

Charles Dickensi ühe tuntuima romaani värske lavaversioon viib vaatajad 1830. aastate Inglismaale ning vaatab selle põhja- ja pealiskihtide elu vaestemajas kasvanud 11-aastase orvu Oliver Twisti silmade kaudu. Salapärase päritoluga Oliver on sõnaosav ja nutikas poiss, kelle seiklused ja tee õnnele saavad alguse hetkel, mil vaestemaja hooldaja ta surnumatjale abiliseks müüb. Saatusel on poisi jaoks varuks aga mitmeid keerdkäike ning nii jõuab Oliver peagi Londonisse, kus kohtub taskuvaraste jõugu ja nende juhi Faginiga.

 Lavastaja ja dramatiseerija: Peep Maasik

Helilooja: Jarek Kasar

Laulusõnade autorid: Jarek Kasar, Olavi Ruitlane

Alusteose autor: Charles Dickens

Osades: Paul Samuel Vihmar või Hans-Martti Mägar, Jüri Vlassov, Silver Kaljula (TEMUFI), Meelis Rämmeld, Ott Raidmets, Priit Loog, Carmen Mikiver, Tambet Seling, Lauri Kink, Nils Mattias Steinberg, Ireen Kennik, Fatme Helge Leevald, Carita Vaikjärv jpt

 Etendused: 6. ja 26. septembril, 2. 3. ja 31. oktoobril, 16. ja 19. novembril, 29. detsembril Endla Teatri Suures saalis.

Lisainfo: www.endla.ee/lavastused/oliver-twist

 GÜMNAASIUMILE: draama „Märter“

Üksikemaga kasvanud Benjamin on esmapilgul täiesti tavaline teismeline – käib koolis, joob sõpradega õlut, piilub tüdrukuidki. Aga siis keeldub ta ujumistunnis osalemisest. Õpetajad peavad seda teismelise kapriisiks, ema kahtlustab narkootikume ja omal moel on mõlemal õigus – Benjamin on leidnud Jumala. Vastused kõigile tema küsimustele on varjul Piiblis ning tänu pühakirjale teab poiss, mis on õige ja mis vale. Jumala sõnast saab vahend, millega võidelda kogu maailma puhtuse eest. Kuidas aga tulevad noormehes tärganud usufanatismiga toime tema sõbrad, ema ja õpetajad?

 Lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja: Ervin Õunapuu

Autor: Marius von Mayenburg

Osades: Sander Rebane, Tambet Seling, Ireen Kennik, Priit Loog, Meelis Rämmeld, Karin Tammaru, Lauri Mäesepp, Birgit Landberg

 Etendused: 28. septembril, 4. 10. ja 26. oktoobril, 29. novembril Endla Teatri Küünis.

Lisainfo: www.endla.ee/lavastused/marter

 UUS!

11. detsembril esietendub nii nooremate kui vanemate teatrisõprade rõõmuks Joel Chandler Harrise legendaarne „Onu Remuse jutte“ (lavastaja Peep Maasik). Sellest saab lustlik kohtumine Rebase- ja Jänkuonu, Opossumi, Kilpkonnapreili ja paljude teiste metsaloomadega ning küllap selgub seegi, millised loomateod väärivad Mägraemanda keedetud koorekompvekke, milliste puhul aga võib Karuemandalt pragada saada.

 Lavastaja: Peep Maasik (TEMUFI)

Autor: Joel Chandler Harris

Osades: Meelis Rämmeld, Sten Karpov, Carmen Mikiver, Jane Napp, Karin Tammaru, Ireen Kennik, Kadri Rämmeld

 Etendused: 11. 12. 13. 14. 16. 17. 18. 19. 20. ja 21. detsembril.

Lisainfo: www.endla.ee/lavastused/onu-remuse-jutte

 PILETIINFO

Piletid on müügil Endla kassas, Piletimaailmas ja Piletilevis.

Grupibroneeringud: 442 0666 või 442 0667, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 Kohtumiseni etendustel! Katrin Blande Endla Teatri kommunikatsiooniassistent

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 442 0657