Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Eriolukorra väljakuulutamisest märtsi keskel on möödunud enam kui kuu. See on olnud eriline, samas ka väsitav ja kurnav aeg meie kõigi jaoks, nii õpilastele, vanematele kui ka õpetajatele.

Kõigepealt tänan kõiki osapooli töise ja mõistva suhtumise eest! Senini on olnud väga meeldiv koostöö enamiku õpilaste ja nende vanematega, valdavalt on tagasiside olnud positiivne ja toetav. Seda näitab ka tulemus - kooli natuke rohkem kui sajast õpilasest on vaid 5-6 õpilasega suuremaid või väiksemaid probleeme olnud, mis on tänu kooli sotsiaalpedagoog Gerli abile lahenemas.


Senise kaugõppe jagan mõtteliselt kolmeks: esimesed päevad olid rabedad - alt vedas e-kool, palju teadmatust, harjumatust nii enda kui ka abiks olevate vanemate aja optimaalsel kasutamisel. Selgus, et mõnede õpilaste nutitelefonid ei võimalda kõiki koolitöid lahendada. Sellele järgnes pikk ja stabiilne periood. Arvutite osas oleme kooli poolt saanud abi pakkuda rohkem kui kümnele õpilasele, laenutades neid arvutiklassist. Suureks abiks on olnud eelnev töö digipädevuste omandamisel. Siinkohal suured tänud eeltöö ära teinud õpetajatele Stenile, Üllele ja Rometile õpetajate ja õpilaste ettevalmistamisel.

Aja jooksul on lihvitud digipädevusi, nii õpilased kui õpetajad on leidnud uusi internetikeskkondi. Olukord on sundinud leidma vahel ka alternatiive ja mugavustsoonist välja tulema. Sellel perioodil on oluliselt suurenenud õpetajate ja lastevanemate suhtlemine, sest suure töö ja varasemast suurema koormuse on saanud kodudes just nooremate õpilaste vanemad.
Karantiiniperioodi jääb ka Jõõpre kooli söökla töö õpilastele sooja toidu valmistamisel ja Audru osavalla eri piirkondadesse toimetamisel. Tänud kokkadele Merlele ja Vallyle ning Raidile, Kuldevile ja Tiiale.


Kolmas periood on nüüd ja praegu. Seda iseloomustab teatav väsimus, rutiin - uudsus on kadunud, kätte on jõudnud kevad ja hing ihkab välja vabadusse! Väsimust olen tunnetanud kõigi osapooltega suheldes. Pinget suurendab ka ebamäärasus ja teadmatus - kaua veel! Näitena kooli lõpetamine - millal, kuidas? Võin lisada kooli haldamise poole pealt, et peale tavatöö on lisandunud tohutul hulgal bürokraatiat, aruandlust. See on eriolukorra negatiivne pool.


Õnneks on lähitulevik selginemas. Nüüd teame, et esimest korda praeguse Eesti Vabariigi ajal ei soorita lõpuklassi õpilased lõpueksameid. Teame, et kriisikomisjoni praeguste plaanide kohaselt saavad õpilased taas kooli pärast 15. maid. Need õpilased, kes on selle ajani vastu pidanud ja kohustuslikud koolitööd esitanud, ei pea enam koolitundides osalema, neile saavad osaks muud tegevused, mida tavaliselt nimetame tunniväliseks tegevuseks - selge, et väiksemates kui 10 õpilasega gruppides. Ilmselt alustab õpilasmalev tublide õpilastega sellel aastal varem.
Neid õpilasi, kellel on aga võlgnevused ja vaja veel pingutada, et positiivsed hinded kokku saada, ootame õpetajatega 18. maist kuni 5. juunini taas koolipinki.


Legendaarne Heinz Valk on öelnud kuldsed sõnad: ükskord me võidame niikuinii! Head kolleegid, õpilased ja vanemad! Kevad on käes ja kooliaasta lõpp silmapiiril terendamas - ma tean, et läbi raskuste, aga me peame vastu! Lisaks tavapärasele õppetundide ettevalmistamisele oleme tegelenud erinevate loometöödega, allpool saate vaadata-lugeda meie õpilaste toimetamistest lühikest kokkuvõtet.
Õpetaja Ivi on saatanud kooli kodulehele õpilaste kodutöid käsitöös ja kodunduses, samuti õpetaja Ülle ja Anu saadetud pilte perede ühistegemistest tundide ettevalmistamisel. Õpetaja Helle kiidab tublimaid kirjanduse lugejaid, need on Andria Lubja, Džuljeta Tilk, Randar Lepik, Marten Villem. Foto toredast kodutööst ehk nn pealkirjaluulest on lisanud Heddy Kolt.
Peale tundide ettevalmistamise saab tegelda ka liikumisega, siiski veel mitte üheskoos. Õpetaja Marika kiidab tublisid lapsi, kes on käinud kas üksi või koos perega väljas liikumas. Näitena pilt tulevasest motoässast Karro Robert Jääratsist oma harjutusvahendiga.
Abis on olnud ka lapsevanemad. Kooli vilistlase ja lapsevanema Ervin Tomsoni abiga on valmis saanud uhke liurada kooli välijõusaali juurde. Varuge ainult kannatust, üheskoos saame ikkagi sportida alles peale 15. maid.
Kuna tavapärast kesknädalast poiste puutööringi enam ei toimu, siis ettekujutuseks ühest loodussõbralikust järgmisest tööst, mida poolest maist ka huvilistega tundide asemel teha saab, on disainitud lindude pesakast. Mõned pesakastid ootavad juba metsa viimist, need loodame üles saada Randari ja Rommi asjatundjast isa abiga. Kui kellelgi on soov pesakasti tellida, siis Lavassaares on üks tubli käsitöömees Harri Künnapas, kes on nõus neid ka tellimustööna tegema. Kindlasti on teil veel kodudes palju muid toredaid ühistegemisi üles pildistatud, jagage neid meiega.

Kooli meiliaadress on See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Mati Sutt
Jõõpre kooli direktor

Meie õpilaste toimetamistest

 

Maribel ja Mairon Toomast koduses kodunduse tunnis

Mairold Toomast kodunduse tunnis

Kevadfotod pilte saatsid: 

TANEL JENSEN, MARKO TŠETŠIN, KRISTJAN DENISOV, AIMAR TOHTSALU, KASPAR MÖLDRE

Karro Robert Jäärats treeningu- ja võistlusvahendiga

Heddy Kolt- lugemisvara kriisiajaks

Karl Artur Iljin vennaga tööõpetuse tunnis

Roger Hiiemäe äsja valminud sokiloomaga

Ervin Tomson vastvalminud liurada testimas

Ken Kermo Kasemaa  nägemus muistsest vabadusvõitlusest

 Uued lindude pesakastid kooli parki

Kodunduse ülesanded

Pildid saatsid Loore, Bia-Lotta ja Karolin