Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

„Noor jää“ lavastuse casting 

Kui sa oled 7-12-aastane Pärnumaa poiss, sulle meeldib esineda, oled täis tõsist  pealehakkamist, sa ei karda tähelepanu, oled valmis proovima midagi uut ja soovid end  proovile panna, siis just sina võid olla see, keda otsime. Ootame sinult julgust ja töökust ning  vastu pakume põnevat kogemust osaleda koos professionaalsete näitlejatega igapäevases  teatritöös.  

Casting toimub 13.-14. novembril Endla Teatris eelregistreerimise alusel. Registreerumisel  on vajalik saata osalejast 1 täispikkuses ja 1 portreefoto. Registreeruda saab Endla Teatri  kodulehel, uudiste juures oleva vormi kaudu kuni 5. novembrini 2021. 13. novembril kohtutakse kõigi sobivate kandidaatidega ja nende vanematega ning 14. novembril edasijõudnutega. Ajakavast ja kohtumispaigast teavitatakse sobivaid kandidaate kolm päeva  enne katseid e-maili teel. 

Žüriisse kuuluvad lavastaja Kaili Viidas, dramatiseerija Ott Kilusk ning näitlejad Carita  Vaikjärv ja Priit Loog.  

ETTEVALMISTUS CASTINGUKS 

Palume 13. novembriks ette valmistada vabalt valitud anekdoot, lühijutt või mõni muu  proosatekst (2-3 minutit). Kohapeal peab valmis olema  

lisaülesanneteks. Castingul pildistatakse ja filmitakse. 

PROOVID JA ETENDUSED 

„Noor jää“ lavastuse proovid algavad 7.detsembril (täpsed prooviajad selguvad jooksvalt ja  toimuvad enamasti õhtuti). Peaproovid algavad 7.veebruarist, millest alates peab valmis  olema ka pikkadeks hommikust õhtuni kestvateks proovipäevadeks. Esietendus on 5.märtsil Endla teatri Suures saalis. Etendused hakkavad edaspidi toimuma õhtuti (19.00 – 22.00).  

LAVASTUSE TEGIJAD 

Endla Teatri 2022. aasta uuslavastuse „Noor Jää“ teksti autor on Nikolai Baturin ja  dramatiseerija Ott Kilusk, lavastaja on Kaili Viidas, kunstnik Ervin Õunapuu, valguskunstnik  Margus Vaigur, muusikaline kujundaja Mick Pedaja ja videokujundaja Alyona Movko-Mägi.  

Lavastuses mängivad Priit Loog, Carita Vaikjärv, Andrus Vaarik, Carmen Mikiver, Jane  Napp, Meelis Rämmeld, Ireen Kennik, Karl-Andreas Kalmet, Kati Ong, Karmel Naudre,  Ruuben Joosua Palu. 

„Noor jää“ on psühholoogiline sisevaatlus ühe perekonna elust ja tegemistest.  

Loo sündmustik kulgeb maalilises maamõisas, mesitarude vahel. Valdholmid on mesinikud.  Amet on liikunud põlvest põlve, aegade hämarusest, kuni hetkeni, mil kaua kestnud 

harmooniasse tekivad mõrad. Mehe ja tema võõrastütre vastastikune kiindumus areneb  millekski enamaks: kireks, armastuseks, lammutades hingetu loodusjõuna enese ümber kõik,  mis näis vankumatu ja igavene.  

Autori sõnade järgi on peale inimese käega kirjutatud seaduste olemas veel hingeseadused,  mis ei allu tavaloogikale. Järgides hingeseadusi, kaotavad mõisted moraal, eetika ja usaldus  oma tähenduse. Loeb ainult armastus.