Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

30. jaanuaril, A.H.Tammsaare 145. sünniaastapäeval tähistati üle vabariigi esimest eesti kirjanduse päeva. Selle uue lipupäevaga püütakse pöörata tähelepanu kirjanike rollile Eesti kultuuris ja ühiskonnas ning väärtustada eesti kirjanduse tüvitekste ja tänapäeva kirjandust.
 
Jõõpre koolis koostasid 8. Ja 9. klassi õpilased Tammsaare-teemalise näituse, mille nad tähtpäevaks kooli fuajeesse ja koridori üles seadsid. Nii õpilased kui õpetajad said end proovile panna viktoriinis - näitust lugedes ning uurides tuli otsida vastused 20 küsimusele. 7. klassi näitering mängis omaloomingulist etendust “Mis on kirjandus?” ning 5. klassi esituses nägi koolipere Tammsaare miniatuuri ainetel tehtud näitemängu “Poiss ja liblikas”.
Aktusel tunnustati ka tublisid jutukirjutajaid. Kirjastus Tänapäev ja ajakiri Täheke on juba aastaid korraldanud jubejuttude konkurssi. Meie kooli õpilased on sellel konkursil igal aastal tublisti osalenud. Äsja ilmunud raamatu “Mootorsaega lepatriinu” 100 loo hulgas on lausa kaheksa Jõõpre kooli õpilase jubejuttu. Kõik noored autorid ja juhendajad said selle vahva raamatu endale kingituseks.

2. klass luges pidupäeva puhul eesti keele tunnis osa Andrus Kiviräha raamatust "Sirli, Siim ja saladused". Tegemist on Tuglase Seltsi ideest alguse saanud üleilmse eesti kirjanduse kooslugemise päevaga ning Eesti lastekirjanduse keskus valis selleks korraks just selle raamatu. 
 
Selle tähtsa päeva puhul külastas Jõõpre kooli raamatukoguhoidja Marilis Edvand  Jõõpre lasteaeda, et lugeda neile ette meie oma tuntud ja armastatud lastekirjanike raamatuid. Lähemalt tegime tutvust  Aino Perviku teosega " Paula raamatukogus", pisut saime aimu ka Pokudest, Kunksmoorist ja Naksitrallidest. Aga näiteks Jaan Rannapi "Nublule" ja Andrus Kivirähki "Kaelkirjakule" hakkasid lapsed nii kangesti meeldima, et nad esialgu ei raatsinudki lasteaiast lahkuda ja saavad nüüd õpetaja vahendusel veel mõnda aega oma kohaloluga lapsi rõõmustada.
 
Raamatukoguhoidja tänab nutikaid ja uudishimulikke lapsi ning nende õpetajat vahva tunni eest!
 
Rikkalikku ja põnevat eestikeelset lugemisvara kõigile!
 
Suur tänu kirjanduse ja eesti keele õpetajale Helle Kirsile, raamatukoguhoidja Marilis Edvandile ja õpetaja Ülle Varesele!
 
VAATA KÕIKI PILTE SIIT